domingo, 12 de diciembre de 2010

Sudáfrica Tierra de Viñedos - Parte (II)

Continuamos con la parte segunda de este viaje tan fantástico:


Les varietats que més es cultiven són les habituals a Sud-àfrica, a més de la Semillon en blancs i de la autòctona Pinotage en negres. Aquesta darrera fruit del creuament entre Pinot Noir i Cinsault (coneguda en Sud-àfrica com hermitage),i introduïda pel professor Perold en 1925 y que no fou cultivada fins el 1941.


Tot va començar quan un holandès d´uns 20 anys anomenat Johan Anthoniszoon van Riebeeck, treballant per la Compañía Holandesa de les Indies Orientals arribà al que és avui Sud-àfrica en un dels seus viatges i observà que podia ser un bon lloc que els vaixells fessin escala, i s’abastissin d’aigua y productes frescos, etc... Uns anys més tard, la companyia es va establir allà enviant al mateix Riebeeck al front de tres vaixells amb 82 homes i 8 dones que desembarcaren al costat del Cap de Bona Esperança a Sud-àfrica el 6 de abril de 1652 .


Donat que el clima era similar al mediterrani i havien observat que el vi ajudava a prevenir l’escorbut (que era una plaga freqüent dels mariners i que podia reduir fins el 40% de la tripulació dels vaixells) va decidir també plantar vinyes que van encarregar i van arribar al 1655 de França i Espanya entre les que hi havia Chenin Blanc i Moscatell.

La crónica continua con una tercera parte .....

No hay comentarios:

Publicar un comentario

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...