Les
varietats que més es cultiven són les habituals a Sud-àfrica, a
més de la Semillon en blancs i de la autòctona Pinotage en negres.
Aquesta darrera fruit del creuament entre Pinot Noir i Cinsault
(coneguda en Sud-àfrica com hermitage),i introduïda pel professor
Perold en 1925 y que no fou cultivada fins el 1941.
Tot
va començar quan un holandès d´uns 20 anys anomenat Johan
Anthoniszoon van Riebeeck, treballant per la Compañía Holandesa de
les Indies Orientals arribà al que és avui Sud-àfrica en un dels
seus viatges i observà que podia ser un bon lloc que els vaixells
fessin escala, i s’abastissin d’aigua y productes frescos,
etc... Uns anys més tard, la companyia es va establir allà enviant
al mateix Riebeeck al front de tres vaixells amb 82 homes i 8 dones
que desembarcaren al costat del Cap de Bona Esperança a Sud-àfrica
el 6 de abril de 1652 .
Donat
que el clima era similar al mediterrani i havien observat que el vi
ajudava a prevenir l’escorbut (que era una plaga freqüent dels
mariners i que podia reduir fins el 40% de la tripulació dels
vaixells) va decidir també plantar vinyes que van encarregar i van
arribar al 1655 de França i Espanya entre les que hi havia Chenin
Blanc i Moscatell.
La crónica continua con una tercera parte .....
No hay comentarios:
Publicar un comentario