domingo, 12 de diciembre de 2010

Sudáfrica Tierra de Viñedos - Parte (I)

El pasado mes de agosto dos de nuestros miembros del club Diógnes Sommellier visitaron Sudáfrica y sus viñedos, adjuntamos el escrito de estos dos entusiastas viajeros(en catalán):


UN PASSEIG PER VINYES AFRICANES.
Amb una extensió (pel que he pogut trobar) de més de 100.000 Hectàrees (el doble de l’extensió de La Rioja), les vinyes de Sud-àfrica, concentrades, la majoria, en una sola província (Western Cape) i en una latitud sud equivalent a la de Marroc, fan, d’aquest país, el vuitè productor mundial de vi (3,6% de la producció mundial).
Un 55% de la producció és de vi blanc (i per a mi el més encertat, encara que com ja sabeu no tinc gaire criteri...ni olfacte) essent les varietats més utilitzades Chenin i Sauvingnon en els blancs i Cabernet Sauvignon Merlot y Shiraz en negres.

Dins de les zones vinícoles de Sud-àfrica, Stellenbosch és la més important, especialment per qualitat dels vins (almenys, això és el que diuen…).Situat a uns 50 km al nord-est de Cape town, envoltada per muntanyes al nord i la conjunció de l’oceà Atlàntic amb l’Índic, compta amb vinyes des l’any 1679. Són aquestes i unes contigües anomenades Franschhoek (el racó francès) les que varem visitar. Aquestes darreres van ser formades a finals del XVII per un grup d’hugonots emigrats, del seu país, (França) que buscant refugi van arribar a aquest indret aportant les seves experiències i els secrets de l’elaboració del vi. 


Final de la parte I.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...