UN
PASSEIG PER VINYES AFRICANES.
Amb
una extensió (pel que he pogut trobar) de més de 100.000 Hectàrees
(el doble de l’extensió de La Rioja), les vinyes de Sud-àfrica,
concentrades, la majoria, en una sola província (Western Cape) i en
una latitud sud equivalent a la de Marroc, fan, d’aquest país, el
vuitè productor mundial de vi (3,6% de la producció mundial).
Un
55% de la producció és de vi blanc (i per a mi el més encertat,
encara que com ja sabeu no tinc gaire criteri...ni olfacte) essent
les varietats més utilitzades Chenin i Sauvingnon en els blancs i
Cabernet Sauvignon Merlot y Shiraz en negres.
Dins
de les zones vinícoles de Sud-àfrica, Stellenbosch és la més
important, especialment per qualitat dels vins (almenys, això és el
que diuen…).Situat a uns 50 km al nord-est de Cape town, envoltada
per muntanyes al nord i la conjunció de l’oceà Atlàntic amb
l’Índic, compta amb vinyes des l’any 1679. Són aquestes i unes
contigües anomenades Franschhoek (el racó francès) les que varem
visitar. Aquestes darreres van ser formades a finals del XVII per un
grup d’hugonots emigrats, del seu país, (França) que buscant
refugi van arribar a aquest indret aportant les seves experiències i
els secrets de l’elaboració del vi.
Final de la parte I.
No hay comentarios:
Publicar un comentario